Lilllördag

25/4
Började dagen med en härlig runda i solen, hade tur för sen börja vädret bli sämre.. Åkte sedan med Johan och Amanda till stan för lite ärenden.. Handla lite grejer till tackfesten och present till mamma som fyller år nästa vecka:)
En stunds plugg innan vi gick på lägenhetsvisning, dock värsta lyan jag sett... Fy vad stökigt, äckligt skräpigt och fult det var.. Så ingen lyckträff där inte!
Tacos och plugg/ fotboll sen på kvällen.. Vi var ett gäng på 5 st som käka och sedan kom det förbi några grabbar ifrån klassen och lira FIFA, alltid lika förvånande att ett spel kan skapa så mycket känslor.. Trevlig kväll vare iaf och kul att Bayern gick vidare;)
// C

 

Pedagogisk visning

24/4

För att vänja oss vid att livet tar slut någon gång har vi fått vara på pedagogisk visning(ej obligatoriskt dock)
Men jag valde att gå, för att kunna få en uppfattning om vilka känslor man kommer ha och hur man känner inför en död människa.
Det var ganska obehagligt men ändå fridfullt då man fick komma in i rummet och se den döda i kistan. Man väntade hela tiden på att bröstkorgen skulle höjas och man skulle se att personen sov.
Jag tyckte att skolan förstorat upp det hela en aning med allt prat och såvidare men är ändå "glad" att jag var med för att just få en uppfattning om hur det kan se ut. Samt fick man även lite kunskap om vad som händer med kroppen efter döden och varför det ser ut som det gör.
Stannade kvar i skolan och pluggade lite anatomi efter det och senare drog jag till gymmet för lite träning, gick bra även om jag glömt bort ca hälften av allt pt:n lärde oss förra veckan. Men gjorde det jag kom ihåg pluss lite löpning:)
//C

Topp 100 Challenge

23/4

Blev hastigt inringd på ett sponsor evenemang direkt efter skolan vilket gjorde att alla mina planer för dagen gick i kras, så var lagom sur och en aning spänd inför vad som skulle hända, hade ju ingen aning?!
Men det visade sig bli en riktigt rolig eftermiddag med goa människor, roliga tävlingar och trevliga middagar.
Det visade sig att det finns en grupp med sponsorer som sponsrar idrottsföreningar i Linköping(läs mer på http://www.topp100.org/webb/)
och idag var det dags för den årliga tävlingen där de 100 sponsorerna( De överstiger aldrig 100) fick tävla mot varandra. Med fanns även representanter ifrån elitföreningarna i Linköping, LHC herr & dam, LVC(volleyboll), Innebandy herr och dam. Just för att främja utvecklingen på elitnivå.
Blev en kort presentation och indelning i lag där man sedan tävlade om den hedersvärda 1:a platsen. Tävlingarna bestod av golvboll( Helt blind ska du rädda en boll med pinglor i från att gå i mål genom att kasta och slänga dit), Segway(otroligt roligt när man väl lärt sig slappna av) Prickskytte, dribbla med en hockeyklubba med hål i samt en pingis boll, frågesport, katapult med ärtpåsar och köra radiostyrda bilar.
Riktigt roliga och anorlunda tävlingar med bra organisation runt det hela. Efter tävlingen blev det middag och sedan fick tre tävlande i golvboll berätta mer om denna intressanta handikapp idrott innan det blev paneldiskussion med ansvariga ifrån varje elitförening. Efter det var det prisutdelning, men vårt lag kom tyvärr inte så långt, även om vi rockade fett på vissa grenar, fick nöja oss med en 5:e plats hur som.
Väldigt rolig eftermiddag, extra roligt eftersom jag hade noll koll på vad den skulle bestå av och hade föreställt mig det värsta, samt att mina planer sprack.. Men i efterhand är jag glad för det!:)
//C

Malmö

21-22/4

Sm finaler & Efterfesten var helgens stora happenings, och det var riktigt bra!
17 brudjävlar och en tvilling(fbc) åkte tåg ner, checka in på ett fräscht vandrarhem och åkter sedan direkt ut för att se damfinalen mellan IKSU-Kais Mora.. En liten besvikelse då jag trodde matchen skulle bli betydligt jämnare men effektivt ifrån IKSU som skjuter totalt 19 skott och gör 7 mål, medan Kais sköt 30 och gjorde 1 mål.
Herr finalen var betydligt jämnare och mer spännande! Storvreta som regerande mästare och skrällen Dalen som gjorde upp. Synd det inte blev straffar men bra match ändå:)
Vi skippade sedan bufén som vi skulle ha ätit för att åka till vandrarhemmet och fixa oss lite samt börja förkröka!
Vi var rätt taggade vilken må ha märks då vi fick ett antal tillsägelser ang ljudnivån, till och med efter att vi isolerat oss i köket.. Förstår inte hur de kan misstycka vår skönsång?!
Sedan dags för efterfesten som var i en bra lokal i Malmö Arena, ett par trappor ner kom man till en bra festsal med dansgolv och ett gäng barer.
Bra tryck natten lång och trött och nöjd kom man hem runt 4 tiden efter en galen bussresa.
Söndagen gick mest i väntans tecken, blev dock italiensk gourmé som satt fint innan tågresan tillbaka till Linköping!
Go helg med innebandy, fest och härliga människor!
//C
image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

PT

19/4

Idag har jag och Bäck haft genomgång med Studiofitness pt. Eftersom de har byggt om och skaffat nya maskiner mm kände vi oss lite osäkra och behövde lite hjälp.
Och jäklar vilken hjälp vi fick!!! Bra övningar och genomgångar, vi hade även lite anatomidiskussioner emellanåt vilket var lärorikt:)
Pt:n (även massageterapeut) var mycket skicklig och vi kunde konstatera att mina axelproblem berodde framförallt på svaghet i min högra supraspinatus. Fascinerande och irriterande, men bara bita i äpplet och jobba bort det!
Om någon därute funderar på vilket gym ni ska välja här i Linköping så rekommenderar jag Studio Fitness, de nysatsar verkligen och har utvecklats mycket.
//C

Sjukgymnast

18/4
Blir mer och mer säker på att jag valt rätt yrke!
Visst när man tragglar anatomi känns det ibland mörkt, men efter dagar som denna ger det en mening med allt.
Jag och Ida var på fältstudie besök på vikbolandets vårdcentral där det fanns två sjukgymnaster som vi fick vara med under arbetsdagen. Jätte intressant, spännande och kul när man kan tillämpa teori med praktik:)
förutom att få vara med patienten och prata, så har jag fått undersöka(lite) ( och sett riktigt grov thorakalkyfos plus min första grova skolios)känna, klämma, testa akupunktur, kinesotejp, tens, och massa mer !! Riktigt lärorikt!!
Blev power walk med Amanda när vi väl kom hem, sedan styrde vi ihop spagetti och köttfärssås (mumma) sedan lite rapport skrivning!
Bra onsdag!

//C

På bilden har jag kinesotejp för att bla. förbättra hållningen.

 

 

Schemafritt?!

16/4
Nerå, plugga anatomi som tusan för i morgon börjar neurobiologin, så nu ska vi inte arbeta mer med detta:O
Känns stressigt men det kommer väl ge sig lite så småningom.
Gjorde en classic när jag satt och pluggade i soffan förut, kändes lite obekvämt så la mig ner istället, mycket skönare. Visade sig vara för skönt eftersom jag slumrade till och vaknade en halvtimme senare av ett sms.
Inte klokt att studera liggandes i en skön soffa.
Blev att åka och handla lite raskt för att sedan åka til Travtjenko där det väntades innebandy på tv(via svenska spel så kass sändning, men vad gör man inte)
Blev tyvärr Storvreta vinst men nåväl, kanske kan Dalen skrälla till det lite på lördag. Bra häng och gott snack stod kvällen för i alla fall.
Ser fram emot vår tripp till Malmö i helgen och framförallt damfinalen mellan Kais Mora och IKSU!!!:)
//C

Ljuva 90-tal

14/4,

Började dagen med jobb, och sedan tillbaka till Linkan för Flashback, 90-tals fest.
Kul kväll som fan och trots man kände sig otroligt ful hade vi det otroligt roligt!:)
Det mesta av 90-talets goda fanns representerade under kvällen: Spice girls, bakstreet boys, britney spears,Ronny & Ragge, Bröderna Fluff, spikes, hårmascara, fotbolls vm 94 etc...
Men go turtels säger jag bara som tillsammans med Salior Moon och Biker Mice toppade min lista på bästa tv serierna under 90-talet!
//C

Idrottstorsdag

12/4

Gymmade igår(efter tre veckors frånvaro) och sjuuukt vad de har byggt om det fräscht. De gör tydligen en storsattsning och har verkligen renoverats till det bättre! Snacka om att jag ska utnyttja detta tills kortet går ut i juni!
Var på idrottstorsdag idag, en timmes idrottande som Sg programet ordnar varje torsdag. Har inte kunnat vara med innan pga innebandy träningar men nu har man ju några kvällar lediga i veckan så jag och en i klassen slog till. Det var ju ändå innebandy denna gång.
Skönt folk och riktigt roligt att få springa omkring och svettas och lira lite "mindre" seriöst. Kul kväll!
Dock lite hängig och kännigar på ont  i halsen, så får hoppas inget skit bryter ut.
//C

FANTASTISKT!

9/4
Denna dag kommer jag garanterat minnas för resten av mitt liv!
Sista matchen i kvalet mot Warberg, som vi förlorade stort mot i första matchen så en revansch var ett måste för avancemang.
Underläge med 0-3 efter första perioden och coach gav oss utskällning efter noter. Men det behövdes för vi gjorde inte oss själva rättvisa.
Återhämtningen påbörjades och vi kvitterade till 4-4 i tredje. Nervös avslutning då vi åker på en utvisning och får lira boxplay med 3 min kvar av matchen. Warber som var tvungen att vinna för avancemang var 6 spelare på plan men vår box släppte inte in något mål.
4-4 stod sig matchen ut och även i sudden vilket resulterade i att VI, LINKÖPINGS IBK DAMER SPELAR I ELITSERIEN NÄSTA SÄSONG!
Smaka på det, rätt saftigt!
Segersång, segerdans, segerdusch, segerchampagne stod för tiden efter slutsignalen och lyckan var total!
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=45&grupp=3848&artikel=5057272
http://www.corren.se/sport/innebandy/libk-klart-for-elitserien-5987788-artikel.aspx
http://www.vt.se/sport/?articleid=6379563
//C

Njut!

8/4
Glömde ju skriva om vinsten i fredags över Gävle med 3-5!!! Vilket innebär vi spelar avgörande matchen i morgon mot warberg!
Jag, Markus, Oscar, Louise och Emmelie inledde annars dagen med en promenad och fika i solen på lysingsbadet ! Vackert!:) vi käkade sedan söndags lunch innan jag och Markus åkte till "Eriksson den äldste"för att fira hans födelsedag! Blev mys med Melvin och Bingolotto också! :)

// C

 

Påskafton

7/4
Jobb och sedan hem till mamma och pappa! Syster, bror och Louise var hemma, så middag tillsammans med alla och Markus. Underbart att få umgås med familjen igen:)
Drog sedan iväg för nyktert påskaftons firande hos Elin Loo, roligt trots nykterheten och kul att träffa alla igen :)

//C

 

Yes!

2/4
Fick besked idag om första tentan, blev super glad över att jag klarade den, så nervös som man varit !:) nu kan man pusta ut och fokusera enbart på anatomin och neurobiologin:p
Fick namnskyltar idag som är våra under de kommande tre åren , flott !
Kvällen spenderades med ett härlig gäng och blev Tacos lite plugg och massa skratt!:)
//C

 

Aprilskämt *4

1/4
Förlust mot JIK med 9-7! förståligt om man ligger under med 5-0 i andra perioden...
Jag fick komma in i slutet av andra och får en utvisning i mitt första byte, fasthållning sa dommaren?! vad han fick de ifrån undrar jag och alla andra fortfarande men vi gjorde mål i box så bra det iaf.
Fick komma in sen i 3:e igen efter ca 5 min, gick kanon tills jag får en utvisning igen när det är 4 min kvar av matchen, upprepade förseelser inom laget, kul?! NEJ! Kommer in efter 2 min och bryter bollen ifrån pointen och får i princip friläge, skjuter målvakten rakt i magen, BOOOM! Aprilskämt nr 3 och matchen slutade ju med förlust vilket får räknas som skämt nr 4. Inte okej att släppa in så många mål i början av matcherna.
Men hoppet lever fortfarande och vi laddar om med stenhård träning inför fredagens batalj som blir vinna eller försvinna!
//C

Födelsedag

31/3

Morgon utan stress tillsammans med hjärtat, så sköönt!
En tripp till stan för att inhandla lite fix till kvällens födelsedagsfirande. Sedan gick jag hem till Sanna för lite förberedelser.
Vi firade Emma som fyllde 23, så himla underbart att få en kväll med er vänner!
Nyktert då för min del som sedan drog hem medan de andra gick vidare till krogen.
//C
RSS 2.0