Torsdag

30/1

Igår sprang vi beep vilket alltid gör mig helt slut oavsett hur det går.. Slog nytt PB igen vilket känns bra, har ökat med 0,1 per gång sen i juni men tror det handlar mer om psyket än att jag blivit bättre fysisk (än så länge) för min del! 
Idag blev det annars en kort dag i Norrköping, sista basgruppen, äntligen, men kändes riktigt onödig.. En timme buss dit, 45 minuter basgrupp och en timme buss hem, SEGT! 
Hade som vanligt mina vattengympa pass sen och det gick bra! Fick beröm av deltagarna för min energi och glädje samt passets innehåll vilket alltid är extra kul! 
Efter passen åker jag alltid direkt ut till collegium för att träna D2 laget mellan 20-22! Gick bra där med och tjejerna var duktiga, ska bli kul att få coacha
"dubbelmatch" på söndag.
 Var dock lite besviken över att missa Linköpings match mot Falun på TV4 sport och således Markus på TV! Men kul att de kunde kriga hem 2 poäng!


// C
Ge blod!

29/1
 
Idag har vi haft avslutande seminarier på den HEL-kurs vi har haft under två veckor. Studenter från läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet,  arbetsterapeutprogrammet och så vi, fysioterapeuterna har arbetat integrerat i basgrupper med olika förbättringsarbeten.
 
En av grupperna hade ett förbättringsarbete om att öka antalet blodgivare i Norrköping.
Jag fastnade lite vid ämnet då jag själv försökt bli blodgivare både så sent som i höstas samt för 2 år sedan. Men på grund av för lågt HB- värde så kan jag inte. Däremot kanske DU kan. 
Blodgivare behövs alltid och DU kan rädda liv
//C
 

http://geblod.nu/bli-blodgivare/?c=7
 
 

Helg

25/1 
 
Match mot Lockerud som efter underläge med 4-1 kunde vändas till oavgjort och vi fick en poäng med oss hem, tråkigt att vi sätter och själva i en sådan svår situation men starkt av laget att kriga sig tillbaka in i matchen.
Vi kom hem sent men eftersom vi var spellediga kommande helg hade vi lite laghäng med dricka och dans tillsammans! Slår mig hur sjukt glad jag är över att spela i ett så grymt lag, en andra familj som alltid finns där. 
Slående citat ifrån en lagkamrat "om man inte spelar i något lag kan man ju inte ha några lagfester"
Word.
 
//C


 

Kärlek

23/1
 
En annorlunda morgon där jag snabbt fick erfara alla känslor av räddsla, panik, oro, lättnad och kärlek.
Ett samtal vid 06:36 där du säger att du krockat med rådjur men att det tur i oturen bara blev materiella skador och att DU kände dig okej. Herregud vad jag blev rädd att du blivit skadad, blir liksom tom när jag tänker på vad som kunde ha hänt.
Du är mitt ljus, du har mitt hjärta och du är min kärlek, alltid- oavsett 
 
//C 
 

Såja!

 
21/1
 

Äntligen kom resultaten från vår skriftiga tenta och JA, jag klarade den! Känns otroligt skönt att kunna lägga hela termin 4 bakom sig och välkomna sista året på fysioterapeututbildningen! 
Det här får firas med en runda på stan och gym!! 
 
//C
 
 
 
 

Hem

19/1
 
Hade sett fram emot en Uppsalaresa till bästa vännen under helgen men rådande omständigheter gjorde att turen blev till Västervik istället för att träffa familj och vänner. Lugna dagar med mamma & pappa, träning och träff med nära vänner fick vara ljuspunkter under helgen.
 
//C
 

Inte längre sjukgymnast...

17/1
 

Sent om sider men från och med 1 januari läser jag inte längre till sjukgymnast, utan till fysioterapeut. Förslaget som riksdagen röstade igenom den 17 december trädde alltså i kraft den 1 januari 2014 och innebär att fysioterapeut numera är den officiella yrkesbenämningen för sjukgymnaster.
Jag är nöjd med beslutet då jag tycker det ger en bättre bild av vad vi egentligen är, samt att det slår bättre internationellt. Dock är det svårt att vänja sig av vid att säga sjukgymnast och det är ju en etablerad titel som kan bli svår för patienter att göra sig av med. Jag tror även att det kan bli svårt för svenska folket att ta in den nya benämningen överlag till en början.

Det här innebär beslutet i korthet

• Fysioterapeut är ny benämning på sjukgymnasternas yrkeskår och den benämning som ska användas på yrkeskåren i första hand.
• Fysioterapeut titel skyddas i patientsäkerhetslagen.
• Sjukgymnastexamen byter namn till fysioterapeutexamen.
• Titeln sjukgymnast förblir skyddad yrkestitel så länge som det finns sjukgymnaster verksamma som väljer att behålla titeln sjukgymnast

• När det nya lagförslaget träder i kraft får de som inte är utbildade längre kalla sig fysioterapeuter. 

 

-Läs mer på: 
http://www.fysioterapeuterna.se/Professionsutveckling/Om-professionen/Fysioterapeut--ny-skyddad-yrkestitel-for-sjukgymnaster/
 
 
//C

Snart avslut på HT13

8/1-14
 
Igår skrev jag den teoretiska tentan för termin 4. Svarade på allt men vet inte om jag gick tillräckligt djup i de ämnen som berördes. Men nu är den skriven i alla fall och oavsett hur det går så väntar snart "jullov". Bara ett seminarium kvar på fredag innan vi får tio dagar ledigt! Ska bli enormt skönt att kunna göra lite vad man vill och tänka på annat en plugg för ett tag.
 
//C
 
 
 

Nyår

31/12
Fick fira in det nya året med mina två bästa vänner och grymma kompisar från klassen med middag & fest! Ett härligt avslut på 2013 och en grym början på 2014!

// C
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0