We create our own tomorrow by what we dream today

29/10
 
Efter en nästan pluggfri helg är det åter till vardagen och med allt den innebär. 
Har idag varit med sjukgymnast på gymmet och gått igenom ben, knä och bålövningar som ska varvas med kondition tills jag blir bra i knät. Det var jobbigt och kommer bli värre men jag vill och ska. Dock en aning lättare när man vet vad man ska göra precist! 
Funderingar från helgen följer än fortfarande och coach ord finns virvlande i bakhuvudet som en extra morot, nya mål, högre visioner, Jag vill mer!
 
//C
 
 
 

Linköping har inte ens lämnat perongen

28/10
 

Två förluster i helgen och 0 poäng på 7 matcher, det ser allt annat än ljust ut. Men jag vet att det kommer svänga snart, för trots en katastrofal säsongsinledning med förluster och mängder med skador har vi ändå hoppet och hjärtat kvar. Det måste bara fram ännu mer och hos ALLA!
 
Hämtat från innebandymagazinet.se, Gittan Ahonens krönika "För Linköping är läget klart oroväckande. Jag skrev om det tidigare, laget läcker som ett såll och det blir ju jordskredsförluster i varje match nu. Halva laget är inte tillgängliga på grund av skador och sjukdomar, det är inte lätt för Linköpings tränare då. Inte bara för att man inte har ett slagkraftigt lag att ställa upp med. Även träningarna blir lidande när man inte kan genomföra kvalitativa träningar. Linköping får rejäla svackor under matcherna – det är ett stort problem. Mot Endre släppte man in sju mål på knappt 14 minuter. Assisterande tränare Niclas Karlsson säger i Corren ” vi sa i pausen att nu måste vi ut och rädda hedern”. Dags att ta fram klubbhjärtat och kriga hela matcherna igenom. För jag vägrar tro att LIBK är så dåliga som resultaten visar. Trots manfall."
 
Coach skrev enligt mig kloka ord efter förlusten igår
"Men först vill jag ta tillfället i akt och trycka på något som är än viktigare när vi i den situation vi är i. 
En favoritfras jag har : ”Det måste vara på liv och död, det måste kännas i ditt hjärta på riktigt. För om jag tar i för löst, har jag förlorat allt imorgon bitti.” 
Du ska inte vara nöjd om du får spela hela matchen, du ska inte vara nöjd om du gör ditt första SSL-mål, du ska inte vara nöjd om du ser till att räddar de bollar du borde rädda, du ska inte vara nöjd om du ”bara” är inne på två bakåt, du ska inte vara nöjd bara för att du tillhör ett SSL-lag. Vi förlorar, vi är inte tillräckligt bra, du ska vilja mer – annars har du inget i högsta serien att göra!"
 
//C
 
Efter regn kommer solsken!

Past is past

 25/10


Halkade på en spelares klubba på träningen i tisdags och knät vred sig. Kände direkt att något var fel, så känns inte ett vanligt fall. Lindad kvällen/natten ut och kastades mellan hopp och förtvivlan. Tusen tankar i huvudet och att något skulle vara av var oaccepterbart. korsband, menisk, collateral ligament.. hur länge kan jag stå ut utan att få spela?

Skulle på undersökning på förmiddagen hos vår sjukgymnast i laget men efter en kaosartad natt och morgon där jag svimmade och hade flera svimmningsanfall så fick jag tid hos en läkare. GULD värt, sjukt hjälpsam och ordnade remis till röntgen och ortopeden direkt, så iväg till sjukhuset.

Röntgen såg bra ut och knät(knäna) var stabila efter knätesterna. Ortopedläkaren drog slutsatsen att det mediala collateral ligamentet blivit inflammerat och förklarade att det berodde pga den kraftiga påfrestningen som blev när ligamentet sträcktes ut vid fallet. Kroppen svarar då med att kontrahera ligamentet och det ansamlas massa celler på stället för att kompensera och åtgärda påfrestningen vilket då blir en inflammation. Smärtstillande och inflammationshämmande i ett par dagar tillsammans med vila, sedan rehab! Om allt går som det ska och i mitt schema i huvudet så kan jag vara tillbaka på plan igenom inom(om) 3 veckor. Vilket är alldeles för länge.

Tur i oturen och tack vare knäövningar blev det inte värre skador än det som blev. Men ändå alltför trist och är så fruktansvärt ledsen och förbannad att detta hände, när det för egen del börjat gå bra spelmässigt och fått förtroende på plan.

Får förtroende att följa med som ledare i helgen iaf, så flyger till Gotland för kamp om våra första poäng!

//C

                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helvete rent ut sagt!

23/10
En hemsk dröm, så när jag vaknar i morgon är allting som förut
//C

Ibland är saknade värre än vanligt

22/10
 
Idag hade jag fortfarande en månad kvar på min kurs i spanien år 2009, helt sjukt hur fort tiden går. Kan svära på att det var en av mitt livs bästa tid jag spenderade där. Lite bilder därifrån får pigga upp en sketen, regning, måndag som kantats av information så huvudet spränger.
 

..

18/10
 
Torsdagstrött men lyckades släpa mig iväg till Amanda för ett par (tro det eller ej) effektiva timmar med våra musik analyser. Så nu när det är klart ska vi bara sätta till rörelser till vårt gymnastikprogram som vi ska hålla tillsammans med två killar i klassen senare i november.
Annars har det inte gjorts många knop idag trots att dagen gått otroligt fort, lyckades printa ner ytterligare några meningar på rapporten men går så långsamt... Bara dryga veckan kvar innan deadline.
 
Blir att åka till Västervik i morgon för en snabbvisit. Kolla Westervik-Linköping, vara kattvakt och förhoppningsvis träffa några kära vikenbor.
 
Nu dags för träning!
 
//C

Just idag är jag stark!

17/10
 

Har inte många kommentarer efter matchen mot Iksu, dom är riktigt bra! Men några mål får dom göra alldeles för lätt och det måste vi ta lärdom av.
Fick spela hela matchen men tar med mig 2:a perioden som min starkaste!
 
Idag har annars varit en bra dag, ledundersökningar på förmiddagen och sedan försök till att komma framåt med äldrerapporten, vilket jag delvis gjorde. Styrka på gymmet och löpte på ett bra tag som uppvärmning innan(vilket annars brukar vara fruktansvärt tråkigt och segt). Också lite mer motiverad när man tar 15 kg mer än killen före i maskinen på latsdrag, sådant peppar.
 
Avslutade denna trevliga dag med att se på Linköping - Karlstad som slutade 10-3. Linköping var inte på topp idag men de har en hyffsad hög lägsta nivå vilket gör att de ändå kunde dra ifrån i protokollet! Tur att man har goa brudjävlar att hänga med under tiden också!
//C
 

1,03-16,0

12/10
 

Oddsen mellan Iksu och Linköping är 1,03-16,0( Oddsen mellan Fäöarna och Sverige i fotbolls VM är 30,0-1,05 så vi är ju inte värst) men ganska självklart hur folk tror matchen ska sluta.
Men vi vet att om vi bara gör jobbet, är aggresiva och spelar enkelt kan även vi störa de svenska mästarna!
Iksu tog hem champions cup förra helgen och har en mängd landslagsspelare i truppen, men vilken utmaning och lärdom jag tänker dra av dem. Ska bli grymt kul trots en extremt tuff uppgift, men mirakel har ju hänt förr;)
 
Flyger mot Umeå i morgon bitti och laddar upp med att heja på Markus och H1 som lirar mot Onyx nu ikväll!
 
//C 
 
 
 

Just Called To Say I Love You

10/10
 

Stevie Wonder rullar på i högtalarna och jag är nyss hemkommen från dag 3 av 4 på min VFU.
Är hos Team Hammarlyck som är ett privat företag och som säljer tjänster till privata boenden,  äldre/service/demensboenden.  Vi åker alltså runt och har sjukgymnastik, både individuell och i grupp med de äldre på boenden. Är kul och lärorikt, annorlunda att få åka runt till brukarna(kunderna), känns nästan lite som flygande doktorn när man far fram på cykeln.
Har idag dock känt mig lika skröplig som de jag träffat. Var inte helt i banorna igår på träningen och fick en tackling som jag inte hann reagera på och föll som en fura på huvud, höft och armbåge. (Det räckte tydligen inte med de blåmärken man redan har) Men plåster och lindor får lindra så länge, får tacklas med vänster sida ikväll. För köttas ska det göras. Blir jag uttagen till helgens match flyger vi till Umeå på lördag. Vilket kommer kännas lite små häftigt, att flyga till en bortamatch...
 
//C
 

Riktig SSL premiär!

7/10
 

En bra och tuff träningsvecka resulterade i att jag blev utagen till 2:a femman inför gårdagens möte,
Linköping vs Kais Mora som slutade 2-9 till SM finalisterna.
 
En match som hade kunnat få jämnare siffror om vi varit på tå från början och inte släppt in fyra raka på ca 10 min.
Mora var bättre och skickligare men efter vår mardrömsstart plockade vi fram mer hjärta och vilja och det kan även få de bästa laget ur balans. Vi hade många vassa chanser och en del frilägen som kunde minskat avståndet i protokollet men positivt var att vi kom förbi 1 mål barriären genom att Stenborg reducerade i 3.e perioden.
Man ska aldrig vara nöjd över en förlust men jag är nöjd över min insats i stort sett. Fick spela hela matchen(vilket jag inte fått göra under hela försäsongen/säsongen hitills) och att jag och min back kollega inte var inne på ett enda baklängesmål! Jag vågade gå in med kropp, täcka mycket skott, skjuta och köra mitt race i många lägen.
 
På kvällen var vi några från laget och H1 som åt tacos och mös framför tv:n, trötta och sletna var det skönt att bara ta det lugnt för en kväll.
 
//C

Friday and I´m in love

5/10

Fredags mys med Markus, Amanda och Johan där vi brudar stod för fixet! Go mat, gott snack och brädspel!
Toppen go kväll!

// C

Grace the world with your glow of happiness

4/10
 
Kanelbullens dag!

Inte en enda bulle fick jag, men massa goa skratt tillsammans med klassen när vi styrde ihop lite bilder till vår nolletidning inför vt-13.
 
Vill du bli en Sjuk Gymnast?!
 
//C

När du hör en bra låt och din partner är kåt är det, glassigt !

29/9
 

Mange Schmidt rockade loss på kårallen och jag hade en grym kväll med alla sköna SG:are. Bra mycket dans + ett gympass ledde till sjuuk träningsvärk dagen efter, men ska det va så ska det va!
 
//C
 
Några kodak moments från kvällen 
 
 
 
 
 
RSS 2.0