Löpteknik

22/5
 

De flesta som känner mig vet att löpning inte är min starka sida, med en kropp som är mer lämpad för kulstötning än löpning, har jag liksom inte de lägsta oddsen.  Men vad vore livet utan utmaningar?
Eftersom vi har krav på oss att förbättra uthållighet mm är en bra löpteknik en av hörnstenarna till att orka längre i spåret. Även om innebandy inte handlar om långdistans så handlar det om att orka vara på tå i 60 minuter därav en del längre löpsträckor. Med tanke på att jag också har ett supinationsfel i foten och således något svagare i mm. peronaeus är löptekniken extra viktig för mig.
Så idag fick jag och fyra till från laget äran att vara med ett riktigt löparess i en timme.
Jobbigt och svårt men lärorikt.
 
//C
 

Fredag

17/5


En dag nästan utan måsten, enbart ett litet beep test som skulle överstökas på eftermiddagen. Alltid samma prestationsångest trots att man inte springer mer än max en kvart. Gick i alla fall bättre än väntat och sprang längre än vad jag klarat tidigare vilket förhoppningsvis bådar gott inför kommande säsong och tester. 

Vi hade även maxpuls test i onsdags och på måndag är det sista testet som är för att få ut tröskelvärdet. Då gäller det att springa 5 km så snabbt man kan sen utgår man ifrån den medelpuls man får. Sedan används värdet som referens för att träna upp medelpulsen så den ligger så nära in på maxpulsen som möjligt, så man klarar av att hålla en hög nivå länge.

Kvällen spenderades med klassen + 1, jag hade med mig Karin och vi njöt av sol och härligt sällskap, en fantastisk dag med riktigt sommarväder.

//C

Lättnad

14/5


Ofantlig glädje och lättnad över att klara av denna muntliga och praktiska tenta med alla sjukdomar och behandlingar. Så mycket tid och energi man lagt ner men ack så välförtjänt nu.

Idag firar jag, i morgon är det hets plugg med en rapport som ska vara inne på fredag, sen ska jag göra allt och ingenting i helgen!

//C

Ångest

10/5

Mycket ångest i luften denna vecka, för mig tuffa träningskrav och en tenta på tisdag där förberedelserna är massiva! Men har jag klarat dessa fem dagar klarar jag fyra till! 

Har mina ljusa stunder i mina dagliga morgon PW:s med Karin, underbart att få gå igång kroppen till sol och fågelkvitter.

//C

Västervik

4-5/5


Helgen bjöd på strålande väder när jag vände hem till Västervik för att fira mamma på hennes födelsedag. Kul att Emmelie planerat in en hemresa samtidigt så det var nästan en komplett samling hemma.

Himla mysigt att få umgås med familjen och bara njuta av det fina vädret. Hann även med en promenad och glass i hamnen med Elin och Karin under lördagskvällen och en fika med Pysen dagen efter, efterlängtat!

//C

Proteinbars

1/5


Nykter hela maj månad är mitt mål efter aprils alla festligheter. Började denna härliga vårmånad med att göra proteinbars med grabbarna som också ligger i hårt.

Våra proteinbars gjordes utefter detta recept i fall ni vill testa själva, går dock att ändra lite efter behag. Mer pulver, mindre honug mm.

Proteinbars
200g proteinpulver ( valfri smak, de som testat har rekommenderat både jordgubb, choklad och vanlij )
100g havregryn
50g jordnötssmör (Ekologiskt, innehåller mindre socker )
50g honung ( kan bytas ut mot sirap )
30 g kakao
ca 1dl mjölk ( går även bra med vatten )

Bred ut "massan " på en tallrik/plåt med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet några timmar.
Skär upp i mindre bitar och lägg i aluminiumfolie. 

Ungefärligt näringsinnehåll 
ca 200kcal
19,2g protein
14g kolhydrater
6,5 g fett

//C

Valborg

30/4


Valborg öppnades upp med ett skönt häng i Trädgårdsföreningen men en massa goa studenter. Chill i solen, ett par cider och lite volleyboll grundade för en härlig kväll.

Kvällen spenderades sedan med Sara, Karin, Emelie, Markus, Barre och Qvist. Blev såklart grillat, förträffligt god efterrätt och sedan lite lek & spel.

//C

 

 

 

RSS 2.0