SjukHUsfesten


21/2
 
Den årliga SjukHUsfesten! Vi hade dock match på söndagen så svängde bara förbi förfesten en sväng efter träningen för att checka läget med alla goa SG:are. Temat var Back in the days och surt att missa en sådan tillställning men som alltid, det kommer fler;)
//C
 
 

DM - GULD


19/2
DM- resan började tidigt i höstas med gruppspel. Semifinal spelades innan jul och nu var det då dags för final mellan serieledande  IBF Linköping i div2 och oss i Linköpings IBK div1.
En match som blev otroligt spännande i och med att vi gjorde en dålig första period och låg under med 5-1 innan vi började jobba som ett lag. Men från mitten av andra perioden visade vi att vi var laget bättre och tog ifatt för att sedan avgöra i sudden.
GÖTT!
//C
 

Åtta

18/2

Åtta hela år med min stora kärlek. Otroligt så fort tiden går!
I och med våra hektiska liv fanns inte riktigt tiden till att göra något extra speciellt utav denna tisdag utan jag överraskade Markus med middag ute på Kniv & Gaffel här i Linköping. Väldigt mysig stund, men tyvärr fick Markus någon form av magsjuka med allt vad det innebär så efter vi kommit hem  tillbringade han hela natten med att kräkas och sedan tre dagar totalt utslagen(och isolerad).  Så lite tråkigt men vi planerar att ta en spahelg framåt våren när tiden finns och mysa lite extra då istället.
//C
 
 
 

Alla hjärtans dag

14/2 

Skola och sedan träning till sju. Väl hemma överraskade Markus med blommor, middag och tända ljus.
Underbart med lite kvalitetstid!
//C
 
 
 
 
 
 

Sjukdomstider

 
13/2
 
Okry är vad jag är, vill inte riktigt benämna mig sjuk för då känns allt ännu värre. Jag var hängig redan i söndags men sen blev det Markus som var dålig måndag och tisdag, suck.
Tränade igår vilket kanske inte var världens smartaste drag då natten till idag blev en pina med hosta som sved i bröstet. Vaknade upp med feberkänningar och ordentligt förkyld.
Trots det blev det ett par timmar i skolan med C-uppsatsen men nu är det soffläge som gäller. Hanna hoppade in och tog vattengympapassen idag vilket var tur, tror inte jag hade kunnat kommunciera ordentligt varken verbalt eller fysiskt med mina grupper idag.
Blir dock ordentligt avis när Ida kör på med chinsträningen och laget kör gympass medan jag ligger här och "tappar muskler". 
Nu får det istället bli en kväll i soffan och försöka vila ordentligt, syrran skickade ett roligt sms så får väl hålla utkik på Svt 1 ikväll;)
 
//C
 

Kandidatuppsats

10/2

Ny vecka med träningar, vattengympa och plugg. Utbildning på lördag i kinesiology taping och match på söndag, ska bli riktigt kul!
I skolan har vi närmaste dagarna mycket tid för att komma i ordning med bakgrund och metod till C-uppsatsen vi skriver nu sista året. Vi börjar nämligen med den redan i termin 5 för att arbeta med den parallellt ihop med våra andra kurser fram till inlämning i oktober. 
Känns spännande i och med att man närmar sig slutet av utbildningen och uppsatsen är ett kvitto på det, men också tråkigt för man vet vilket arbete som väntar och arbetet vi gjort hitills har inte gjort mig mer lockad.
Men bara att köra på, desto mer vi hinner denna vecka desto lättare blir det inför Litteratur-och metodseminariet i Mars. 
Amanda & jag skriver ihop och kort och gott kan man sammanfatta vårt innehåll med Fysiskt aktivitet på recept (FaR) där vi ska intervjua FaR användare och icke användare i olika fokusgrupper.
 
//C
 
 

Semlor

6/2

En kväll med tid för att komma ifatt med mig själv och komma i fas med andra viktiga saker. Senare kom Emma förbi och vi bakade semlor och såg på innebandy. Välbehövligt!
//C
 
 
 
 
 

Mot chins 2014

4/2
 

Idag började resan mot ett nytt mål. Något som jag funderat på länge men aldrig kommit till skott med. För hur häftigt och framför allt hur bra träningsmässigt vore det inte att kunna klara av att göra riktiga chins?
 
Jag och Ida i klassen beslutade idag, att den fjärde juni ska vi klara av att göra minst 2 chins. Rätt stor utmaning med tanke på att ingen av oss har fokuserat så speciellt mycket på ryggträning tidigare, och båda har blandade förutsättningar för att lyckas. Men vi kommer vara taggade för att lyckas och tillsammans kan vi sporra varandra.
Vi startade med ett grymt första pass förut, efter att ha använt våra egna kunskaper om träning samt googlat runt på tips och råd inför att klara "din första chin" (Se nedan).
 
Denna sida var väldigt välskriven och intressant. Tar också upp begreppen vad som verkligen är en chin?! Då författaren menar att det vi i Sverige kallar Chin ups, heter pull ups i USA bland annat. Som sagt, intressant läsning om träning har ni här--> http://www.styrkelabbet.se/trana-dig-till-dina-forsta-chins/ 
Vi hittade också inspiration ifrån Sofia Normans hemsida som hade bra tips på övningar samt videoklipp på själva utförandet. --> http://www.sofianorman.com/i/t11089099/ryggövningar
Sofia Norman gör chins --> https://www.youtube.com/watch?v=fcJWtwxcn6g
 
Vårt pass är upplagt på ett ungefär med dessa övningar och kan säkert komma att variera något.
1: Stående rodd
2: Omvänd rodd i smittmaskin
3: Singel rodd
4: Lats
5: Rodd i kabelkross
6: Rygglyft på bouzer (4 olika övn)
7: Chins med hjälp samt chins med fotstöd för att träna teknik.
 
Vi kommer att köra 1-2 pass i veckan i den mån det går tillsammans, men med tanke på våra olika bestyr kan det säkert komma att se lite olika ut mellan veckorna.
 
 
Nåväl, vi har garanterat en jobbig men spännande resa framför oss. Inte just kanske med själva träningen då vi båda gillar att träna mycket, utan främst för att få ihop tiden. För egen del så har jag 100% plugg, innebandy 4 ggr/ vecka, gymträning med innebandyn, vattengympa 2 pass/v och sen allt plugg och varddagssyslor som ska hinnas med där emellan. 
Det är också spännande att spekulera kring om någon av oss kommer lyckas före den andra eller hur vi utvecklas träningsmässigt. Jag är större, tyngre, starkare och kortare i kroppen medan Ida är betydligt längre och smalare. Om jag har en "kropp som en kulstötare" kan Idas mer defineras som en riktig löparkropp.
Men som sagt, en ny resa har börjat och följ oss gärna på vår väg mot målet här. Har ni tips och råd inför vår träning, just shout!!!
 
//C 
Ida & jag 

Termin fem

3/2
 

Kl 10:15 är det upprop och start på "riktigt" med termin fem, känns spännande men också lite läskigt då jag vet att det kommer bli riktigt tufft.
Blev väckt lite tidigare av Markus som hade dukat upp frukost på bordet så vi fick lite egentid innan han drog iväg mot matchsamling för att åka till Sundsvall och mot Tv -match. Tv4sport kl 19:00 ikväll Granlo - Linköping!
Jag får nu istället en timmes tid att fixa och dona med sådant man annars skjuter upp. Alltid bra då skolan håller på till fyra och sen väntar träning efter det. Riktigt taggad för ett pass med klubba och boll då det känns länge sedan vi körde(onsdags).
Hade en fin helg i Jönköping annars, blev en riktig Svensson lördag med tacos, melodifestivalen och godis, film och massa prat. Var dock tvungen att åka tillbaka redan vid lunch till Linköping på söndagen då mitt D2 lag hade dubbelmöte på kvällen sen. De plockade hem 5/6 möjliga poäng och man var inte lite stolt coach när man gick hem därifrån!
 
//C
 
 

Mot Jönköping

1/2
Äntligen helg & lördag, har en riktig helgkänsla i kroppen vilket bådar gott.
Tog mig en sväng till gymmet tidigare i morse för att köra lite rygg/biceps. Trött i kroppen men gick helt ok, dock har jag fått fruktansvärt ont i händerna efter gårdagens pass med skivstång, valkar som gör tok ont vilket gjorde det svårt att hålla ordentligt i stängerna/vikterna under dages pass. Märks att man inte hänger på gymmet varje dag.

Nu har jag styrt ihop en ugnspannkaka á la Charlie som ska slinka ner innan jag tar bussen till Jönköping för kvalitetstid med Emelie & Karin. Ska bli fantastiskt att få lite egentid med damerna! 
 
//C
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0