31/12



GOTT NYTT ÅR kära vänner, önskar er en härlig dag och en fin kväll med gott slut och hopp om en bra början på nya året.

Min dag har börjat bra, härlig morgon och sedan en kortis på stan där jag inhandlade en parfym och lite glitter spray samt en nyårs present till älsklingen. Spännande ska det bli:)

Sedan hade jag och Emma ordnat ihop lite ploj innebandy i sporthallen, så vi var 20 pers som sprang och jagade den lilla vita i en timme innan vi begav oss hemåt igen.

Nu har jag duschat och sitter i mina fina morgonrock och ska börja fixa i ordning lite inför kvällen.

Mina tankar finns idag hos farfar uppe i himlen. Ett år sen prick på dagen han gick bort och lämnade oss för att vila.

Gott nytt år till er alla, och gott nytt åt farfar jag saknar dig.

Peace

29/12

Idag har jag inte sett dagsljus. Åkte till jobbet vid åtta och hem vid halv sju, samma visa blir det i morgon. Så på fredag hoppas jag det är sol så jag kan komma ut och få lite dagsljus.
Ett par gånger i veckan brukar det komma in en man från Chile och handla, det är lika roligt varje gång.
Hans fru "skvallrade" nämligen om att jag varit i Spanien och pluggat så nu pratar han spanska med mig varje gång han kommer in. Och det är märkligt vad det språket gör skillnad i ens humör. Brukar sväva som på små moln efter att han varit inne. Att prata spanska på jobbet gör min dag kan man säga.

Min kamera har fortfarande inte landat här hemma efter festen i lördags utan ligger fortfarande på hyllan hos Emma, och min nya kamera jag fick i julklapp har inte satts igång än, men snart blir det bilder så de bara smäller om det!

Ciao

27/12


Vaknade upp i överum efter en konstig natt, var hur trött som helst men kunde ändå inte sova, och när jag väl somnade drömde jag att mina bästa kompis skulle mördas och jag fick slita häcken av mig för att rädda henne.
Så var rätt trött idag!
Men svärmor fixade i ordning spagetti och köttfärssås till lunch som är så gott! speciellt när hon gör det. och därför kändes det lite lättare att gå till jobbet sen vid ett.

Efter jobbet blev det raka spåret till träning, där det tyvärr inte var så många. Men vi som var där hade i alla fall roligt, blev lite små måls lir och sen skott. Avslutades med lite armhävningar, sittupps och rygglyft. Och till och med Sara gjorde fys! blev så förundrar så var tvungen att ta kort;)
Skönt att man kan ha en sån träning ibland där det är lite fniss och skoj, därav den hyper seriösa bilden på Lilly & Larsson på slutet;)

Peace

23/12

Efter en dag som började 07:30 och slutade 18:30 var det ganska skönt att komma hem till mamma och pappa som lagat lite god julmat. Sedan var tanken att jag skulle kollat på uppesittarkvällen med bingolotto och V75. Men blev att läsa ut min bok(Farlig förälskelse) jag köpte häromdagen sen att kolla på filmen The Holiday. Det är nog min nya favorit film.  OCH! Jude Law är ju så grymt snygg i den. Hade ingen aning om att det var han förän jag såg efter texterna.
Låter säkert som en hormon rubbad tonåring men oj, vilken kille.. synd att det bara är film;)

Nu blir det en dusch sen sängen, sovmorgon till minst nio i morgon. Det ser jag fram emot och hoppas jag sover gott och vaknar upp till en härlig Julaftons morgon med hela familjen hemma

21/12

Igår såg jag Robert Wells, massa gånger.
Han spelade i gamlebys köpcentrum, och gjorde reklam för sin nya skiva. Synd att jag jobbade men fick ju ändå nästan första parkett eftersom jag kunde kika ut på scen när det inte var några kunder i butiken.
Han var jäkligt bra, och ganska maffig även om han mestadells spelade musik från Chopin, Beethoven och Rachmaninow. Men sedan tog han in lite gammalt från Rhapsody in rock och det är sjukt vad bara ett piano och ett par fingrar kan ådstakomma.
När jag skulle traska hem från jobbet stod han och hans "gäng" utanför centrum och skulle precis skulle hoppa in i sina bilar, tänkte fråga om en autograf men modet svek mig. Är inget stort wells fan, men hade varit roligt nu när man ändå gick förbi 2 m ifrån.

Kallt som tusan idag, trodde ett tag att näsan skulle få köldskador när jag gick till bussen. I Morgon blir det allt att ta bilen till jobbet !

Nu blir det lite träning, eftersom jag missa igår pga jobbet så ska jag nog vara med och jaga mina spelare på plan idag lite istället:) Ciao

19/12 uppdatering

Zebulon har återfunnits!! eller han hittade hem, efter 3 timmar ute i snön hörde vi hans pingla utanför dörren. Så slapp i alla fall gå ut i snön. Nu ligger han framför brasan och myser istället.
Kokt katt kan man kalla det:)

19/12

Oj, länge sen en lite uppdatering kom från mig, men skyller på lite för mycket att göra samt att när jag väl tänkt uppdatera, så funkade inte blogg.se istället.
Men tydligen var jag inte ensam om det problemet.

Denna dag har varit lång, men bra..
Började med U-lags match, där vi tyvärr fick stor stryk mot ett allt för övermäktigt lag.
Sen bar det av till sporthallen, för att vi skulle spela match med A-dam mot Tranås, Dock tog det lite tid att ta sig bort till hallen efter ALL SNÖ! otroligt hur mycket det har kommit idag, över 60 cm. Det märktes när min bil blev inplogad på bökensveds parkering, tur att det finns snälla människor som har en skovel i bilen och hjälper en.
Vi vann ialla fall matchen med 6-1 kunde väl säkerligen hängt ett par tre till, men hade inte tillräckligt mycket fokus.
Efter matchen satt jag på möte i två timmar, vi i sportgruppen annordnade ett ledarmöte för lite uppdateringar och info ang denna säsong och nästa. Som vanligt drar ju allt ut på tiden mer än vad det bör göra när alla ska spinna vidare i varandras tal tills man tillslut kommer ifrån ämnet, men vid åtta var jag i alla fall hemma.
Då hade mamma gjort i ordning spagetti och köttfärssås vilket uppskattades starkt.

Nu blir det att uppdatera sig med senaste nytt med allt från internet världen, sen gå ut och leta efter katten igen.
mitt hjärta har varit ute i snön sedan ett par timmar tillbaka vilket inte är likt honom eftersom han endast brukar sitta och titta i dörrhålet på all snö som är utanför. Därför är jag lite orolig att det hänt något. Så får bli en tur med snöskovel och ficklampa straxt för att leta lite till
Min katt heter Zebulon, vilket många tycker är en lustigt namn. Jag köpte honom för en tia av grannen för snart 10 år sedan. Han är .döpt efter mitt föredetta favorit program som jag alltid kollade på när jag var liten. TV pogrammet Familjen Macahan  Där huvudpersonen hette Zebulon "Zeb" Macahan och mamma tyckte han var så snygg
Zebulon, Zeb, Zebban, Tiger, Korven kärt barn har många namn.

12/12

Jag är en lugn person med takt och ton, måttfull och balanserad. Jag är tyst och still och det ska mycket till innan jag blir exalterad. Men jag har en last som håller mig fast i ett järngrepp varje vinter. När året är slut och snön ligger djup och slädarnas smedar slinter.

Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Tusen stjärnor som tindrar,
glitter så långt jag ser.
Av juleljus som glimmar,
vill jag ha mer.

Idag har jag gjort två saker som inte hänt på väldigt länge, 1:a var att jag och Markus sov till halv tolv?!?!?!(senast jag gjorde det var någon gång i våras) och sedan bara låg kvar och njöt i sängen till kl ett. Så himla skönt. Sen gick jag upp och gjorde i ordning en överasknings frukost till han. Risgrynsgröt, frallor i ugnen och färskpressad apelsin juice. Det var gott och mysigt:)
2:a saken jag gjort idag är att vi har bakat julgodis.. det var ganska så noga uträknat 10 år sen sist då jag och syrran gjorde Marsipan grisar och tomtar(som vi inte gillade ändå)
Jag älskar julen, och jag älskar allt som tillhör den med pyssel, pynt, paket, mat och godis. Därför har dagen varit så himla bra då jag gjort julgott med killen som gör mig så glad! Sedan lagade vi stuvade makaroner och falukorv, passar bra såhär dagen efter fest och nu ska vi gå iväg till André & Anja och bjuda dom på lite gott som vi bakade.


7/12

Hade en härlig dag på stan med Karin & Jakob, vi kollade kläder + skor, samt gick och fnissade åt allt möjligt.. tänkt vad roligt man kan ha:) Hittade dock inget på stan men stod och valde mellan ett par skor igen, la iaf undan ett par denna gång.. dock betydligt dyrare än vad jag tänkt mig.. Men det får väl gå för denna gång.. mailade din sko och frågade om de kommer få in min doja i strl 39 igen, annars är det ju onödigt om jag fortfarande går och suktar.
Sedan åt vi china bufé innan det var dags för klippning. Jakob och karin satt med första timmen och det blev mycket skratt där med, nästan så jag blev lite orolig att Vewe skulle klippa snett för vi hade så roligt. Men det blev bra och blev nöjd. Blev väldigt kort men gillar färgerna bra.. blonda, gyllebruna och kopparfärgade slingor fick det bli, samt 10 cm på längden och lugg.
Trots mina knappa data kunskaper har jag med lite hjälp lyckats knåpa ihop ett litet kollage så man ser lite skillnad iaf.
Mamma gillande nya frillan, dock nämde hon genast att jag såg 5 år yngre ut än innan, " nu får du börja visa legitimaion igen gumman" (haha, som om jag inte alltid får göra de)

6/12

Ganska seg dag på jobbet, men fick lifta hem med Sara så hann i tid till träningen i alla fall. Träningen var dock lite tung, roligt men jobbigt eftersom man var så slut i kroppen efter gårdagens match.

I morgon ska jag klippa mig, men är fortfarande lite osäker på hur jag ska göra. Tror jag har bestämt mig för att klippa lugg igen, och färga blondt med gyllen bruna slingor.. men får se, ska spana på lite på internet och se om jag hittar något jag gillar.
Var ju blond och hade lugg förra vintern.. . rik
tigt nöjd var jag då, men kanske inte blir lika fint om jag inte är lika blond som jag var då.. Aja det återstår att se hur det blir i morgon. Jag får uppdatera med före och efter bild då:)

En bild från när jag var i Spanien, Jag & Pernilla innan fest. Luggen blir nog av men inte färgen.. alldeles för ljust nu..

5/12 Innebandy slanten

Idag blev det innebandy för hela slanten samtidigt som det var dubbla matcher i sporthallen.
Först vi i damlaget kl 12 mot ibk Vöikers, sen herrarna vid kl 15:00, och med fri entré hela matchen för att företag var inne och sponsrade med en slant per besökare.
Vi vann med 9-5 efter två ganska jämna perioder men där vi hade ett litet övertag hela tiden och vöikers fick jaga.. sen i 3:e drog vi iväg och satte bollen 9-5 med några minuter kvar att spela. Skönt med ytterligare en vinst på hemmaplan!
Sen var det herrarnas tur, och likaså där var det jämt men de vann med 7-4 efter att Friberg satt sista bollen i öppen bur. Kul och grattis till oss båda.

Nu har jag äntligen öppnat mina Romerska Bågar, som jag alltid får dille på under vinter, choklad med apelsin smak, så njöt lite av dom medan jag satt här vid datorn. Men nu ska jag bege mig iväg ett par kvarter bort till Anja och André för lite söndags chilll..


So long

4/12

Gårdagskvällen var mycket trevlig då jag tillbringade den hos Markus i Överum, vewe & C var också där så vi njöt av god taco inlagd franska, med massa sallad och sedan daimtårta och kaffe på det framför tv:n. Jag tvingades titta på idol vilket är tredje gången i år, men var rätt glad över att Minnah & jay gick vidare, Olle var ingen hit alls.
I morse blev det att gå upp tidigt och åka med chefen till jobbet för att sälja lite V.75. skulle vara fint om vi kunde få in samma storvinst som för ett halvår sen, 4,5 mille är ändå rätt okej.

På kvällen åke jag & Markus till Emma N för att laga lite mat och ta det lugnt inför matchen dagen efter. Vi övervägde spagetti och köttfärssås men ångrade oss i sista sekund på willys och gjorde en ny kycklingrätt som var supergod! kyckling, curry, ketchup, peppar, salt, dragon och grädde. Det låter kanske inte så gott men smakar grymt bra! och det är fina betyg för att komma från en så kräsen person som jag... som vanligtvis bara äter makaroner och falukorv;)

Mysig och trevlig kväll men mina hjärtan

2/12 Kloka ord

När jag och mamma promenerade hem från klubbkvällen på intersport igår kväll beklagade jag mig över att skorna jag tänkt köpa inte fanns, och att jag nu frös väldigt mycket om fötterna i mina gummistövlar(får inte plats några sockar).
Då undrade hon varför jag inte använder mina fina och varma vinterskor(mammas ord), och jag spottade ur mig "FINA?! ser ju ut som en klubbad val i dom" Då sade min mor några mycket kloka ord som jag faktist tog till mig och funderade på över natten. " Offrar du hellre ditt välbefinnande än ditt utseende i detta väder" givetvis svarade jag Ja, klart jag gör.. men sen funderare jag på varför? egentligen.. Jag vet vem jag är, vad jag gör och vad jag vill bli.. mina vänner gillar mig för den jag är.. inte vilka skor jag har på mig och min pojkvän lika så.. därför gick jag till bussen i morse i mina fula vinterskor och var varm och go om fötterna. Tack mamma, men vill fortfarande ha ett par nya boots att kompletera med,)

När jag kom hem från jobb och träning ikväll möttes jag av en fin överaskning. Syster yster har kommit hem på två dagars besök.. tråkigt dock så jobbar jag hela tiden hon är här, men får i alla fall se en lite skymt av henne. Hittade även detta kort i posten som hon skickat några dagar tidigare... En kortkalender så jag kan räkna dagarna tills hon kommer hem igen.
Du är för söt syster.

1/12 HET

Snacka om att tungan bränner, skulle laga lite korvstroganoff till middag idag tänkte jag.
Frågade mamma vad man skulle ha i, grädde, chilisås, kryddor, ketchup o lite sånt... Det verkade ju inte vara så svårt. MEN tog nog lite för mycket chilisås... mina läppar kändes som om de var i samma storlek som Pamela Anderssons, och det sved i tunga och hals. Tur att det finns vatten, men det krävdes ett antal glas innan det la sig.
aja, hörde ju att stark mat skulle vara bra för förbränningen så ingen större skada skedd;)

Annars har jag glidit runt en sväng på stan idag med Karin & Emma p, trevligt.. men hittade inte det jag sökte för mina boots/kängor som jag planerat att köpa var slut! plus att det fanns två pannband i hela staden och de ena var för litet, och de andra för stort.. känner att ett besök till Linköping eller Norrköping skulle uppskattas.

Tog en tur med Charlie jr i morse också, KALLT men roligt hade vi.. hade tänkt filma hans busiga påhitt, men tro det eller ej.. så har jag glömt bort hur man ställer in kameran på video. Pinsamt men sant. så blev ingen filminspelning men det får vi spara till en annan fin dag.

Får se om det blir att köpa online, eller bara vänta in tills man hittar ett par andra.

RSS 2.0