Mot chins 2014

4/2
 

Idag började resan mot ett nytt mål. Något som jag funderat på länge men aldrig kommit till skott med. För hur häftigt och framför allt hur bra träningsmässigt vore det inte att kunna klara av att göra riktiga chins?
 
Jag och Ida i klassen beslutade idag, att den fjärde juni ska vi klara av att göra minst 2 chins. Rätt stor utmaning med tanke på att ingen av oss har fokuserat så speciellt mycket på ryggträning tidigare, och båda har blandade förutsättningar för att lyckas. Men vi kommer vara taggade för att lyckas och tillsammans kan vi sporra varandra.
Vi startade med ett grymt första pass förut, efter att ha använt våra egna kunskaper om träning samt googlat runt på tips och råd inför att klara "din första chin" (Se nedan).
 
Denna sida var väldigt välskriven och intressant. Tar också upp begreppen vad som verkligen är en chin?! Då författaren menar att det vi i Sverige kallar Chin ups, heter pull ups i USA bland annat. Som sagt, intressant läsning om träning har ni här--> http://www.styrkelabbet.se/trana-dig-till-dina-forsta-chins/ 
Vi hittade också inspiration ifrån Sofia Normans hemsida som hade bra tips på övningar samt videoklipp på själva utförandet. --> http://www.sofianorman.com/i/t11089099/ryggövningar
Sofia Norman gör chins --> https://www.youtube.com/watch?v=fcJWtwxcn6g
 
Vårt pass är upplagt på ett ungefär med dessa övningar och kan säkert komma att variera något.
1: Stående rodd
2: Omvänd rodd i smittmaskin
3: Singel rodd
4: Lats
5: Rodd i kabelkross
6: Rygglyft på bouzer (4 olika övn)
7: Chins med hjälp samt chins med fotstöd för att träna teknik.
 
Vi kommer att köra 1-2 pass i veckan i den mån det går tillsammans, men med tanke på våra olika bestyr kan det säkert komma att se lite olika ut mellan veckorna.
 
 
Nåväl, vi har garanterat en jobbig men spännande resa framför oss. Inte just kanske med själva träningen då vi båda gillar att träna mycket, utan främst för att få ihop tiden. För egen del så har jag 100% plugg, innebandy 4 ggr/ vecka, gymträning med innebandyn, vattengympa 2 pass/v och sen allt plugg och varddagssyslor som ska hinnas med där emellan. 
Det är också spännande att spekulera kring om någon av oss kommer lyckas före den andra eller hur vi utvecklas träningsmässigt. Jag är större, tyngre, starkare och kortare i kroppen medan Ida är betydligt längre och smalare. Om jag har en "kropp som en kulstötare" kan Idas mer defineras som en riktig löparkropp.
Men som sagt, en ny resa har börjat och följ oss gärna på vår väg mot målet här. Har ni tips och råd inför vår träning, just shout!!!
 
//C 
Ida & jag Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0